La primul 1 Decembrie cu restricţii impuse din cauza pandemiei de COVID-19, autorităţile locale au anunţat că vor organiza, alături de Garnizoana Ploieşti, o serie de acţiuni cu prilejul Zilei Naţionale.

 

"Reamintim că adunările publice se pot organiza cu maxim 100 de persoane, în contextul pandemic actual, iar manifestările publice se desfăşoară cu o serie de restricţii", a precizat Primăria într-un comunicat de presă transmis astăzi, în care arată că manifestările dedicate Zilei Naţionale a României, începând cu ceremonia militară, se vor desfăşura în zona din faţa Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul” , de la ora 11.00, iar la acestea vor participa oficialităţi locale, parlamentari ai judeţului Prahova şi personal militar. Cu acest prilej vor avea loc salutul drapelului de luptă, intonarea Imnului de Stat al României şi se va oficia un serviciu religios. Reprezentanţii municipiului Ploieşti şi ai judeţului Prahova vor susţine alocuţiuni, iar, în finalul acţiunii, se vor depune coroane de flori în memoria eroilor ţării noastre.
 
"Având în vedere situaţia pandemică actuală, am decis împreună cu comandantul Garnizoanei Ploieşti ca tradiţionala paradă de 1 Decembrie să nu se mai desfăşoare, anul acesta. Este o măsură ce a trebuit să fie luată pentru a se evita îmbolnăvirile cu COVID-19. Trăim o perioadă cu încercări şi trebuie să fim înţelegători şi responsabili. Ziua Naţională a Românie rămâne pentru noi toţi un eveniment important, încărcat de emoţie şi respect pentru patria noastră. Contează să fim aproape cu inima unii faţă de alţii, să învăţăm să ne apreciem ţara şi să fim solidari. Ploieştenilor le mulţumesc pentru înţelegere faţă de sărbătorirea acestui eveniment naţional şi le reamintesc că este necesar, spre binele lor, să respecte măsurile de distanţare socială şi să poarte masca de protecţie, în spaţiile publice", a transmis Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploieşti.
Joomla SEF URLs by Artio