Scandal uriaş la Complexul de Servicii "Sfântul Andrei" din Ploieşti, unitate unde sunt instituţionalizaţi aproximativ 70 de copii cu probleme! Mascaţii au descins ieri, atât la centrul de plasament, cât şi la domiciliile unor angajaţi, iar 15 persoane au fost conduse la audieri. Târziu în noapte, 11 suspecţi au fost reţinuţi de poliţiştii prahoveni, fiind bănuiţi de purtare abuzivă şi rele tratamente aplicate minorului.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au anunţat că există indicii în acest dosar penal care arată că suspecţii ar fi "pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală a mai multor minori, prin măsuri sau tratamente de orice fel", fapte săvârşite în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu. Anunţul vine după ce, în această vară, apăruseră reclamaţii ale părinţilor unor copii cu dizabilităţi care ajungeau la centrul de zi din cadrul acestui complex şi care reclamau că angajatele sustrag din alimentele care le-ar reveni celor mici sau îi bat. A fost publicată chiar şi transcrierea unei conversaţii, din care reiese că una dintre angajatele de aici o sfătuia pe alta cum să aplice astfel de corecţii fără să lase urme.

"La data de 30 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale Prahova au efectuat 4 percheziții în Ploiești, la un complex de servicii și la domiciliile unor persoane bănuite de purtare abuzivă și rele tratamente aplicate minorului. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului curent, persoanele în cauză, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală a mai multor minori, prin măsuri sau tratamente de orice fel. În urma perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor. De asemenea, 15 persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. La activități au participat și jandarmi", a comunicat IJP Prahova. Ulterior, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Raluca Brezeanu, a anunţat că, în urma audierilor, şapte femei şi patru bărbaţi au fost reţinuţi în acest dosar.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au precizat miercuri că au luat măsuri de reorganizare a turelor personalului, astfel încât activitatea la nivelul acestui centru social subordonat să se desfăşoare fără discontinuităţi. Aici funcţionează atât un centru de plasament pentru copii cu handicap, cât şi un centru de zi pentru copii cu dizabilităţi, potrivit informaţiilor existente pe site-ul DGASPC, iar organigrama de la "Sf. Andrei" cuprinde 118 posturi, dintre care 115 sunt efectiv posturi de execuţie.

Joomla SEF URLs by Artio