Serviciul Județean de Ambulanță Prahova intră în noul an cu un parc auto care s-a înnoit recent cu 13 autospeciale noi, dar și cu așteptări mari de la perioada următoare, care ar trebui să aducă, la Ploiești, și alte dotări.

13 ambulanțe tip B2, 12 ambulanțe 4x2 și una 4x4, au ajuns în Prahova, în cursul acestui luni. Autospecialele au fost achiziționate de Departamentul pentru Situații de Urgență, în cadrul proiectului european "Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – Regiunea Sud”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 prin în dotarea Serviciului Județean de Ambulanță, și au intrat în dotarea Serviciului Județean de Ambulanță Prahova.

"Sfârșitul de an vine cu vești bune pentru Serviciul de Ambulanță Județean Prahova! După ce, recent, au ajuns în Prahova 12 ambulanțe 4x2 și una 4x4, toate tip B2, printr-un program derulat prin intermediul Departamentului pentru Situații de Urgență, astăzi a fost recepționată și lucrarea care a vizat amenajarea curții interioare a SAJ Prahova, cu fonduri provenite de la Ministerul Sănătății, de aproximativ 500.000 de lei. Iar veștile bune nu se opresc aici, pentru că în 2019, Ambulanța Prahova va mai primi – prin același program național de dotare a serviciilor de urgență – și alte autospeciale care să le înlocuiască pe cele vechi și greu de întreținut din parcul auto actual", a declarat, la finalul săptămânii trecute, Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Proiectul «Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – Regiunea Sud» are o valoare totală de aproximativ 88.000.000 lei, iar obiectivul principal vizează îmbunătățirea nivelului sănătății populației din Regiunea Sud, prin creșterea calității serviciilor de sănătate din faza prespitalicească. În cadrul acestui program, județul Prahova va primi în anul 2019 și ambulanțe de tip C și autosanitare speciale pentru transportul pacienților, încercându-se astfel înlocuirea parcului auto, cu mașini de ultimă generație, dotate conform normelor europene, potrivit unui anunț făcut Consiliul Județean Prahova.

Foto: CJ Prahova

Joomla SEF URLs by Artio