Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că există 18 solicitări pentru construirea autostrăzii așteptate de atâta vreme.

"Pe parteneriat public-privat am scos autostrada Ploieşti-Comarnic-Braşov, avem până acum 18 solicitări. La jumătatea lunii ianuarie, deja vom desemna pe cel care va construi această autostradă, deci sperăm ca în cel mai scurt timp să avem şi această autostradă", a declarat Dăncilă în cadrul unui interviu difuzat de un post central de știri.

În altă ordine de idei, prim-ministrul a anunțat că șeful CNAIR este așteptat să anunțe, până la 31 decembrie, finalizarea a 100 de kilometri de autostradă. În cazul în care nu va face acest lucru, Dăncilă a spus că va fi demis: "Este o dorință firească, am văzut că infrastructura este o preocupare firească. Anul acesta trebuie să terminăm 100 de kilometri de autostradă. Pe 31 decembrie, șeful CNAIR trebuie să vină să îmi spună că sunt finalizați. Dacă spune că nu sunt gata, pleacă acasă. Am promis acest lucru, trebuie să-l face".

Lipsurile din domeniul infrastructurii au descurajat, de-a lungul vremii, investitori importanți care ar fi putut ajunge în România. Pentru cei interesați de zona Prahovei, autostrada care ar asigura legătura cu Ardealul și, mai departe, cu vestul țării și Occidentul este vitală.

Și companiile prezente deja în Ploiești și în împrejurimi așteaptă implementarea acestui proiect, deși până acum nu s-au bucurat de suport nici măcar în ceea ce privește investiții mai mici. De exemplu, în zona industrială de la ieșirea din Ploiești spre Târgoviște, pe DN 72, cel mai mare parc de business privat din sud-estul Europei, Ploiesti West Park, nu beneficiază la intrarea din DN 72 de o infrastructură corespunzătoare, la standarde de siguranță specifice secolului 21, care să fluidizeze și să securizeze traficul din zonă. PWP dezvoltat de Alinso Group, care adună 50 de companii multinaționale importante, generând mii de locuri de muncă, speră de ani de zile ca reprezentanții Companiei Naționale de Drumuri să amenajeze, la intrarea în zona industrială care se întinde pe 300 de hectare, un simplu sens giratoriu care ar reduce numărul accidentelor.

Joomla SEF URLs by Artio