ANM a actualizat, marți, avertizările meteo, și a emis cod galben de furtună pentru 26 de județe. În toată țara, însă, instabilitatea atmosferică se va menține până sâmbătă dimineață.

Un cod galben de instabilitate atmosferică este valabil până la ora 2.00, în noaptea de marți spre miercuri, în 26 de județe. Potrivit ANM, în Banat, Crișana, Maramureș, Oltenia, Transilvania, nordul Munteniei, precum și nord-vestul Moldovei. Aceasta se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, grindină, vijelii și averse torențiale. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

Tot de marți, dar până sâmbătă dimineață, la ora 10.00, este valabilă, la nivel național, o informare meteo. "Temporar instabilitatea atmosferică va fi accentuată, marți (28 mai) și miercuri (29 mai) îndeosebi în regiunile vestice, sud-vestice, nordice și centrale, precum și în zonele de deal și de munte, apoi cu precădere în sudul, centrul, estul și nordul teritoriului. Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelie și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...50 l/mp", au mai precizat meteorologii.

Joomla SEF URLs by Artio