30 de locuitori din Drajna, printre care și copii, aproape izolați după o uriașă alunecare de teren

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Monday, 12 March 2018 10:52

24 de gospodării, cu 30 de persoane, din comuna Drajna, au rămas aproape izolate, după ce drumul comunal care asigura legătura cu restul localității a fost afectat de o alunecare de teren.

 

În zona afectată locuiesc 18 adulți și 12 copii, anunță ISU Prahova. Acolo se mai poate ajunge doar pe jos, după activarea fenomenului care se manifestă pe o lungime de 40 de metri și o lățime de șapte metri, cu o diferență de nivel între 0,5 și 1,5 metri, mai precizează sursa citată.

Principala problemă, acum, este asigurarea intervențiilor în caz de urgență. Alunecarea nu amenință, cel puțin deocamdată, vreo locuință, însă va ridica probleme în cazul în care vreunul dintre locuitorii din zonă va avea nevoie de ajutor medical sau dacă acolo va izbucni un incendiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, într-o asemenea situație de urgență, "se va face dispozitiv pornind de la limita alunecării de teren, iar cazurile medicale, după acordarea asistenţei medicale sau primului ajutor, vor fi aduse până la drumul afectat, urmând ca de aici la unitățile sanitare să fie transportate de ambulanțele SAJ şi SMURD, după caz".

La fața locului se află, pentru evaluarea situației, o comisie coordonată de prefectul de Prahova.

Foto ilustrație

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.