Opt persoane au fost plasate în arest la domiciliu, conform deciziilor finale ale judecătorilor, în cadrul anchetei de la Complexul de Servicii Sociale "Sfântul Andrei" din Ploieşti, într-un dosar penal în care sunt vizaţi mai mulţi angajaţi de la centrul de plasament, bănuiţi că s-au comportat violent cu minorii instituţionalizaţi aici. Vestea vine după ce, în prima fază, şase dintre salariaţii de aici fuseseră arestaţi preventiv.

Iniţial, Poliţia Prahova a făcut patru percheziţii, dintre care una la centrul social şi trei la domiciliile unor suspecţi, iar 15 persoane au fost duse la audieri. Dintre acestea, 11 au fost reţinute, petrecând noaptea la Poliţie. A doua zi, magistraţii au decis ca şase dintre suspecţi să fie şi arestaţi preventiv. Măsurile au fost contestate, iar toţi cei şase au fost plasaţi, până la urmă, în arest la domiciliu. Interesant este că alţi doi suspecţi, care iniţial erau cercetaţi în libertate, au primit aceeaşi măsură preventivă, iar alţi doi sunt acum cercetaţi sub control judiciar, cu interdicţia exercitării atribuţiilor la centrul social. Pentru a face faţă crizei de personal, în condiţiile în care 10 dintre cei 101 angajaţi de la Complexul de Servicii Sociale sunt în imposibilitatea de a veni la serviciu, conducerea DGASPC Prahova a dispus, în primă fază, o reorganizare de ture, iar ulterior a detaşat temporar câţiva salariaţi de la un alt centru de copii din Ploieşti, astfel încât activitatea să nu aibă de suferit.

Surse apropiate anchetei spun că totul a început după ce, în vară, în mediul public au apărut stenogramele unor mesaje telefonice între două salariate ale acestui centru, prezentate de soţul uneia dintre femei. În discuţiile respective, una dintre salariate îşi învăţa colega cum să-i lovească pe copii fără să lase urme. Se pare că Poliţia s-a autosesizat, iar în lunile care au urmat au existat mai multe acţiuni de filaj la acest centru, existând inclusiv discuţii despre înregistrări audio-video făcute în toată această perioadă.

Joomla SEF URLs by Artio