În prag de epidemie de gripă, Ministerul Sănătăţii vine cu recomandări pentru populaţie şi pentru unităţile medicale, iar multe spitale din ţară au decis să limiteze accesul vizitatorilor. La Maternitatea Ploieşti, conducerea anunţă că a decis restricţionarea accesului aparţinătorilor, pentru protejarea mamelor şi nou-născuţilor.

Astfel, aparținătorii pot solicita permanent informații cu privire la starea pacienților de la Spitalul de Obstetrică Ginecologie Ploiești, însă nu pot face vizite în saloane, a anunţat Călin Boeru, directorul medical al Spitalului de Obstetrică Ginecologie Ploieşti, citat de Observatorul Prahovean. "Noi încercăm să conștientizăm vizitatorii de importanța respectării unor reguli atât de igienă, cât și de prezența în spital, pentru a limita cazurile de îmbolnăvire. Cei care au acasă simptomatologie de gripă, de viroze, ar face bine să respecte şi spitalul, să nu se prezinte, să respecte orele de vizită, să nu încerce să forţeze accesul în spital. Inclusiv firma de pază are drept obiect de activitate să informeze şi să limiteze acest acces", a declarat Călin Boeru.

Pe aceeaşi temă: 

Până acum, în acest sezon, în România au murit 14 persoane din cauza gripei. Două dintre cazuri au fost înregistrate în Prahova, la bărbaţi de 60 şi respectiv 69 de ani.

Joomla SEF URLs by Artio