Prefectura Prahova a anunțat, vineri, că un nou focar de coronavirus a fost confirmat într-o unitate sanitară din Prahova, după cel care, zilele trecute, a închis secția Oftalmologie de la Județean.

 

De această dată, măsurile adoptate vizează Spitalul Orășenesc Urlați, unde au fost testați pozitiv un medic și patru asistente.

Focarul afectează secția Interne, de unde pacienții au fost deja externați, și Camera de Gardă.

Până în prezent au fost realizate 29 de teste, urmând ca pe parcursul zilei de astăzi să sosească și alte rezultate, anunță Prefectura, citând informații furnizate de conducerea spitalului.

"În vederea reluării cât mai curând a activității, comitetul director al spitalului se va întruni pentru a găsi soluții în acest sens. Persoanele infectate au fost izolate, contacții direcți au fost carantinați, iar în unitatea medicală se realizează procedurile de dezinfecție", a menționat Prefectura Prahova.

"Având în vedere  Decizia C.D. nr. 96 din data de  07.10.2020  activitatea Secției de Medicină internă și a Camerei de gardă se suspendă temporar deoarece suntem în imposibilitatea asigurării asistenței medicale din cauza confirmării cu Covid-19 a 5 cadre medicale (1 medic și 4 asistente). Având în vedere că linia de gardă pe medicină internă  este comună cu  pediatria, adulții și copiii vor fi consultați în  regim de ambulatoriu și spitalizare de zi, zilnic de luni până vineri de la ora 8.00 la ora 14.00.

La nivelul secției s-au luat măsuri pentru efectuarea dezinfecției terminale a tuturor încăperilor, precum și de testare a personalului.

Vă asigurăm că depunem toate eforturile necesare pentru reluarea activitatii în cel mai scurt timp posibil, în condiții de  siguranța atât pentru pacienți, cât și pentru personalul medical", a transmis, vineri, managerul unității sanitare, într-o postare pe pagina de Facebook a spitalului.

Joomla SEF URLs by Artio