Tribunalul Prahova și-a suspendat activitatea, pe durată nedeterminată, începând de vineri. Aici se vor mai judeca doar cauzele urgente. Măsura a fost luată pe fondul măsurilor anunțate cu privire la pensiile de serviciu.

 

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova este cea care a decis ca, începând cu data de 20.12.2019, activitatea de judecată, cu excepţia cauzelor urgente, să fie suspendată. Hotărârea a fost luată ca "urmare a propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice", după cum se arată într-o informare transmisă de reprezentanții instanței.

Anunțul precizează că durata suspendării, decisă prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, va fi reevaluată la începutul lunii ianuarie 2020 în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăptuirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor.

Curtea de Apel București și Tribunalul Galați au anunțat, deja, hotărâri similare.

Miercuri, timp de două ore, activitatea a fost blocată în mai multe instanțe și parchete din țară, în semn de protest față de abrogarea pensiilor de serviciu.

Joomla SEF URLs by Artio