Autorităţile ploieştene anunţă că lucrează la planul de măsuri pentru calitatea aerului şi că vor propune amplasarea unei noi staţii de monitorizare, în cartierul Nord, în completarea sistemului deja existent la nivelul APM Prahova, care cuprinde şase staţii. Anunţul vine în contextul în care numărul de sesizări privind disconforul olfactiv e în creştere în Ploieşti, lucru recunoscut de conducerea Regiei de Servicii Publice.

 

Noua staţie de monitorizare a calităţii aerului ar putea fi amplasată lângă Şcoala "Grigore Moisil", aproape de Piaţa Nord, conform propunerii făcute de Regia Autonomă de Servicii Publice Ploieşti, a anunţat directorul RASP, Raul Petrescu, într-o conferinţă de presă susţinută astăzi la sediul instituţiei. 

"Am ajuns să primim la dispecerat cel puţin o sesizare pe zi privind calitatea aerului, nu mai sunt zile fără sesizări din partea ploieştenilor. Din păcate, aceste sesizări vin şi din alte zone din Ploieşti unde până acum nu fuseseră semnalate probleme, inclusiv în cartierul Nord. RASP lucrează la planulde măsuri pentru calitatea aerului. Lângă fosta Şcoală 8 am identificat un teren pentru o nouă staţie de monitorizare", a declarat directorul RASP Ploieşti, Raul Petrescu, adăugând că "autorităţile locale au atribuţiile limitate, ar fi de mare folos o modificare legislativă în acest sens, care să aducă şi amenzi mult mai mari pentru poluatori".

 
 
 
Joomla SEF URLs by Artio