catuse01O femeie în vârstă de 40 de ani, administrator al unei firme din Ploieşti, a fost reţinută luni sub acuzaţia că a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ un milion de euro, în urma unor tranzacţii cu cereale.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au stabilit că, în perioada 1 februarie 2010 – 31 martie 2010 Mihaela N., în calitate de administrator al unei firme din Ploieşti, a înregistrat în contabilitatea firmei facturi de achiziţii de cereale în avans, având ca emitent două societăţi comerciale, una din Bucureşti alta din Constanţa, operaţiunile contabile fiind efectuate pentru diminuarea valorii TVA pe care firma pe care o administra o avea de plată şi pentru majorarea TVA deductibilă.

Reprezentanţii legali ai celor două firme nu au recunoscut că ar fi emis acele facturi, iar în contabilitatea acestor facturile nu apar ca fiind emise. În aceeaşi perioadă, firma administrată de suspectă a cumpărat din Ungaria şi Slovacia cereale, pe care le-a vândut pe teritoriul României fără a declara aceste vânzări. În urma inspecţiei fiscale, anchetatorii au stabilit că, prin aceste activităţi, Mihaela N. a prejudiciat bugetul de stat cu 3. 429.079 lei. În aceeaşi perioadă, Mihaela N. a efectuat achiziţii intracomunitare de grâu tot din Ungaria şi Slovacia folosind pentru cumpărare documentele unei alte societăţi comerciale din Ploieşti la care nu deţinea nici un fel de calitate.

Astfel, aceasta a achiziţionat  1.850 tone grâu, pe care l-a comercializat pe piaţa internă fără declararea livrărilor şi fără a evidenţia în contabilitate aceste operaţiuni comerciale, sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului consolidat al statului şi cauzând un prejudiciu de 308.698 lei. Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspectei.

Joomla SEF URLs by Artio