Inspectoratul Școlar Județean Prahova a publicat Ghidul candidatului pentru admiterea din 2019, un document care a întârziat destul de mult, anul acesta, din cauza "reglajelor" pe care ministrul Ecaterina Andronescu a avut să le facă, prin cifrele de școlarizare, astfel încât elevii cu medii mici să nu mai ajungă la liceu. În consecință, și planul de școlarizare s-a modificat destul de mult, față de cel valabil vara trecută.

În Prahova, la clasa a IX-a de liceu (învățământ de stat) sunt disponibile, anul acesta, doar 4.992 de locuri, față de 5.104, la admiterea din 2018. Diferența rezultă din clasele dispărute din schemă la Colegiul "Spiru Haret" Ploiești (-2 clase la Mecanică), Liceul Tehnologic "Elie Radu" Ploiești (- o clasă de Construcții, instalații și lucrări publice), Liceul Tehnologic "1 Mai" (- o clasă de locuri Mecanică),  Liceul Tehnologic de Servicii "Sf. Apostol Andrei" Ploiești (-o clasă de Comerț), Liceul Tehnologic "Tase Dumitrescu" Mizil (-o clasă de Economic) și Liceul Tehnologic "Romeo Constantinescu" (-o clasă cu specializarea Fabricarea produselor din lemn).

Au apărut, însă, locuri în plus la Colegiul Pedagogic "Regina Maria" - fostul "Jean Monnet" (28 de locuri la specializarea Educator-puericultor), Colegiul Economic "Virgil Madgearu" (28 de locuri la specializarea Turism și alimentație) și Colegiul Tehnic "Lazăr Edeleanu" Ploiești (28 de locuri la specializarea Chimie industrială).

Diferența față de 2019 este mult mai mare în învățământul profesional și dual. De această dată, însă, vorbim despre sute de locuri aprobate în plus, comparativ cu situația din 2018.

În Prahova, în învățământul profesional, planul de școlarizare include 1.457 de locuri, cu 645 mai multe decât în 2018, iar în învățământul dual 332 de locuri, cu peste 100 mai multe decât în vara anului trecut.

Ghidul candidatului va fi distribuit, în aceste zile, elevilor de clasa a VIII-a din județ. Docuemtul a fost publicat și AICI.

Joomla SEF URLs by Artio