Ca în fiecare toamnă, în luna octombrie Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va organiza, prin agențiile locale și județene, o întâlnire între angajatori și persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, în special potențiali angajați din rândul absolvenților din promoția acestui an.

 

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți va avea loc pe 18 octombrie, în toate județele țării. În Prahova, evenimentul va începe la ora 9.00, urmând să se deruleze simultan la Restaurantul Best din cartierul Albert (Ploiești) și Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina.

"Evenimentul va avea loc la nivel naţional si are drept scop facilitarea accesului absolvenților la posturile disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici. Pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia. Aceasta acţiune reprezintă o oportunitate pentru toţi solicitanţii de locuri de munca interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru a putea astfel să aleagă un loc de muncă, conform pregătirii lor profesionale, sau în ultimă instanţă să se (re) orienteze profesional spre ocupaţii cu mai mari posibilităţi de angajare pe termen mediu şi lung", au transmis reprezentanții AJOFM Prahova.

La finalul lunii august, în Prahova erau înregistrați 7.041 șomeri (din care 3.442 femei), din care doar 2.239 beneficiau de indemnizaţie de şomaj.

Ilustrație arhivă

Joomla SEF URLs by Artio