Un avion Cessna 172 a fost avariat, miercuri după-amiază, în urma unui incident aviatic petrecut pe aerodromul din Strejnic, din câte se pare în timpul unor lecții de zbor. Pilotul nu a fost rănit. Evenimentul a fost confirmat de Școala Superioară de Aviație Civilă, care a ași anunțat, în urma acestuia, demararea unei anchete și suspendarea activității se zbor.

 

"În data de 08.05 2019 la ora 14.30, aeronava Cessna 172, înmatriculata YR-MDA, aparținând Școlii Superioară de Aviație Civilă, a fost implicată într un accident de aviaţie, soldat cu avarierea avionului. Pilotul este teafăr, a ieșit singur din avion şi se află la spital pentru investigații suplimentare . Alături de autoritățile de investigaţie s-a constituit o comisie internă de anchetă a Şcolii Superioare de Aviație Civilă, pentru a identifica cauzele evenimentului. Conducerea SSAVC, a dispus ca toată activitatea de zbor să fie suspendată până la finalizarea anchetei", au transmis reprezentanții Școlii, în urma evenimentului.

Se pare că pilotul era un elev, instructorul său aflându-se la sol, în momentul producerii incidentului. Avionul ar fi atins solul cu una din aripi, după care s-a răsturnat.

Acesta este al doilea eveniment petrecut pe aerodromul Strejnic, în ultimele două luni, în care este implicat un aparat al Școlii Superioare de Aviație Civilă. Pe 8 martie, un elicopter de mici dimensiuni Robinson 22, cu înregistrarea YR-MDV, aparținând SSAC, a fost implicat într-un eveniment de aviaţie care a intrat și în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti. La momentul respectiv, IJP Prahova menționa că "se vor efectua cercetări privind săvârşirea infracţiunii prevăzute si pedepsite de art. 98 alin. 2 din OG 29/1997 (Codul aerian civil)”.

Foto: observator.tv

Joomla SEF URLs by Artio