Patru prahoveni au murit din cauza gripei, în ultima săptămână, cel mai recent caz confirmat, potrivit informațiilor făcute publice astăzi, fiind al unei femei care s-a stins din viață sâmbătă, pe 19 ianuarie.

Cele trei noi decese cauzate de gripă, anunțate luni de INSP, au fost raportate din Prahova, Gorj și București.

O prahoveancă de 43 de ani s-a stins din viață, sâmbătă, pe 19 ianuarie, în cazul său fiind confirmată prezența virusului gripal tip A, subtip H1 pdm09. Potrivit datelor publicate de Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, aceasta avea condiții medicale preexistente și nu sunt cunoscute antecedentele sale vaccinale.

Tot luni au mai fost anunțate două noi decese, în cazul unei femei de 76 de ani, din București, și al unei femei de 51 de ani, din Gorj, care aveau, de asemenea, condiții medicale preexistente și nu fuseseră vaccinate antigripal.

Primul deces cauzat de gripă, înregistrat în Prahova, s-a produs pe 13 ianuarie, fiind vorba despre un bărbat în vârstă de 69 de ani. Al doilea caz confirmat de autorități, în județ, s-a înregistrat pe 16 ianuarie, de asemenea în cazul unui bărbat.

La finalul săptămânii trecute, INSP a anunțat că, tot din cauza gripei, pe 14 ianuarie s-a stins din viață și un prahovean de numai 19 ani.

La nivel național, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei, de la începutul anului, a ajuns la 23, conform situației actualizate în cursul zilei de luni.

Joomla SEF URLs by Artio