Nici ziua de astăzi nu iese din tiparul meteorologic cu care ne-am obișnuit, de la începutul verii. Meteorologii anunță disconfort termic accentuat, în special în zonele joase, iar după-amiaza atmosfera va fi răcorită de vijelii și averse.

 

Un nou cod galben, valabil până la ora 23.00, a intrat în vigoare miercuri, la prânz, în toată șara, cu excepția litoralului și a județelor Dolj, Olt, Giurgiu și Teleorman: "În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și local în Oltenia și Dobrogea vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp".

De asemenea, a fost emisă și o nouă informare meteo, care rămâne în vigoare până joi, la ora 23.00. Conforma acestei atenționări, pe parcursul zilei de azi, disconfortul termic se va menține ridicat în orele amiezii, cu precădere în zonele de câmpie, iar local indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Pe de altă parte, "instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp."

Joomla SEF URLs by Artio