Jandarmii montani din Prahova au intervenit, sâmbătă, pentru  recuperarea unor turiști care, aflați pe un traseu din Sinaia, au dat nas în nas cu urșii. Un alt animal sălbatic a fost alungat de pe un traseu din zona Cheia.

 

Jandarmii din cadrul detaşamentului Sinaia/Inspectoratul de Jandarmi Județean Prahova au intervenit, sâmbătă, după ce au fost alertați de doi turiști germani care se aflau în pădure, lângă stația meteo din zona “Cota 1500”. Aceștia s-au speriat după ce au fost surprinși de doi urşi. Turiștii s-au speriat și au rămas blocați în afara traseului, fiind  localizaţi, recuperaţi şi coborâţi în siguranţă până la stația de telegondolă, a anunţat IJJ Prahova.

Tot sâmbătă, jandarmii din cadrul Postului Montan Cheia au îndepărtat un urs aflat pe traseul turistic care face legătura dintre DN 1 A și cabana Ciucaș.

Jandarmii montani au emis un avertisment pentru turiști, ţinând cont de faptul că urșii au apărut din ce în ce mai des în zona traseelor și chiar în localități.

"Având în vedere ultimele evenimente din zona montana , facem următoarele recomandări:

- turiștii să facă tot posibilul pentru a nu fi surprinși de lăsarea întunericului în pădure;

- dacă totuși sunt surprinși de lăsarea întunericului, să se deplaseze în grupuri organizate, să facă gălăgie pe durata deplasării pentru a evita întâlnirea cu animalele sălbatice;

- să apeleze cu încredere numărul unic de urgență 112 sau să apeleze dispeceratul Jandarmeriei Prahova dacă se află în dificultate", au transmis jandarmii.

Joomla SEF URLs by Artio