Polițiștii de la Infotrafic au emis o alertă valabilă pe DN 1, în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei, unde traficul este deja aglomerat.

 

Informarea a fost făcută în jurul orei 11.00.

"Valorile de trafic sunt ridicate pe sensul de coborâre al DN 1 Brașov-Ploiești,  între kilometrii 134 și 132, pe raza stațiunilor Azuga și Bușteni, județul Prahova, unde se circulă în coloană.

Pe sensul de urcare către zona montană, se circulă în coloană pe tronsonul kilometric 128 – 132, între localitățile Poiana Țapului și ieșirea din Bușteni.

Trafic intens către Capitală este și la kilometrul 105 al DN 1 Brașov-Ploiești , în zona orașului Comarnic.

Polițiștii acționează în dispozitivul de siguranță rutieră pentru fluidizarea traficului.

Pentru DN 1 Brașov - Ploiești – București, pot fi folosite ca alternative, pentru deplasarea autoturismelor, următoarele artere rutiere:

- DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – Autostrada A3 – București;

- DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;

- DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște – DN 71 – București;

- DN 71 Sinaia – Târgoviște – București", au anunțat polițiștii.

Aceștia le recomandă conducătorilor auto să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și de drum, să nu se angajeze în depășirea coloanelor de autovehicule, să manifeste respect pentru ceilalți participanți la trafic, asigurându-se corespunzător înaintea efectuării oricărei manevre de schimbare a direcției, semnalizând totodată această intenție.

Update (ora 12.00) - Circulația pe DN 1, în zona montană, se desfășoară în următoarele condiții:

> Pe sensul de mers către Brașov, se înregistrează coloană în mișcare de la km 126+300 (ieșire Sinaia) până la km 134.

> Pe sensul spre București, se înregistrează coloană de la limita cu județul Brașov până la ieșirea din Bușteni.

> Pe DN1 km 118 Sinaia până la Azuga km 138, carosabilul este umed, ninge și se circulă în coloană. Se acționează cu 4 utilaje pentru deszăpezire.

Se acționează cu un utilaj și pe DJ 713 Sinaia (Transbucegi), unde de asemenea ninge. Pe DN 1A, de la km 141 până la limita km 160+600 Cheia, ninge, carosabil negru, umed, trafic redus. Se acționează cu 4 utilaje.

Pe celelalte sectoare din DN de pe raza județului nu sunt precipitații, iar traficul este normal.

"Pe raza județului, un număr de 77 de lucrători de poliție rutieră și ordine publică acționează pentru asigurarea fluenţei traficului și prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere. Recomandăm conducatorilor auto să respecte regulile de circulație, să păstreze o distanță de siguranță față de autovehiculele ce circulă în fața lor, să se asigure temeinic la schimbarea direcției de mers și a benzilor de circulație, să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri și să manifeste calm și o conduită preventivă în trafic", au transmis reprezentanții IJP Prahova.

Foto: IJP Prahova

Joomla SEF URLs by Artio