O prezență constantă, în ultimii ani, în vârful clasamentelor concursurilor de Informatică din țară, dar și internaționale, nu mai este nicio surpriză vestea că Alexa Tudose, eleva de aur a Ploieștiului, a fost admisă la Oxford, una dintre cele mai prestigioase universități din lume.

 

Alexa, în prezent elevă în ultimul an de liceu la Colegiul Național "Ion Luca Caragiale" din Ploiești, a susținut interviurile și, cum era de așteptat, i-a convins deja pe reprezentanții Universității să și-o dorească printre viitorii studenți. Ultimul "hop" în vederea admiterii îl reprezintă Bacalaureatul pe care îl va susține în România, dar pentru un copil ca ea "examenul maturității" este doar o formalitate.

Și nu exagerăm deloc când spunem asta. Alexa a contribuit, alături de colegi de-ai săi de liceu sau de la Centrul Județean de Excelență Prahova, la numeroase rezultate care au adus renume României, la concursurile de specialitate. Iar pe cont propriu, pe lângă numeroasele premii naționale și la concursurile internaționale, trebuie amintit că ploieșteanca are, în palmares o medalie de argint, la Balcaniada de Informatică (seniori), una de aur, la competiția pentru juniori și aurul obținut în toamnă, tot la seniori, când a devenit prima fată din istoria competiției care a reușit o asemenea performanță.

Joomla SEF URLs by Artio