Alunecare de teren în Prahova. Mai multe persoane ar putea fi evacuate

Category: Actual Created: Thursday, 20 April 2017 15:15

alunecari terenO alunecare de teren produsă pe o lungime de apx. 350 de metri a afectat șase proprietăți în satul Țărculești, comuna Gornet Cricov.

Persoanele afectate au fost evacuate. Un expert sosit la fața locului a evaluat lucrările de consolidare la peste 5,5 milioane de lei și a propus strămutarea familiilor.

„Alunecarea de teren a afectat șase proprietăti. Împrejmuirile au fost distruse în totalitate, iar o anexă gospodarească a fost răsturnată. Alunecarea de teren poate sa afecteze și locuințele. Se impune de urgență efectuarea unor expertize tehnice în vederea stabilirii unor măsuri de rezistență și stabilizare a terenurilor. În funcție de evolutia alunecarii de teren, se va proceda la evacuarea a cinci persoane (4 adulși și un copil), la căminul cultural din localitate, urmând să li se asigure două din cele 6 locuințe modulare disponibile în Prahova", se arată într-un comunicat al ISU Prahova.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a solicitat un expert pentru a efectua un studiu geotehnic. Acesta a precizat faptul ca stabilizarea alunecarii de teren este extrem de costisitoare (aprox 5,6 mil lei), soluția identificata fiind strămutarea proprietarilor.

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.