alunecariAlunecările de teren fac din nou pagube în judeţul Prahova. După câteva zile cu temperaturi ridicate pământul a început să se dezgheţe, iar în unele zone acesta a luat-o la vale. La Telega, o casă este în pericol să se dărâme şi un drum comunal s-ar putea surpa după ce două alunecări de teren mai vechi s-au reactivat.

O alunecare de teren veche de trei ani pune în pericol o casă în care locuieşte un bătrân. Un val de pământ a luat-o la vale, pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, iar casa care este în pericol se află la doar 20 de centimetri de zona în care se produce alunecarea.

O altă alunecare de teren, activată în luna mai a anului trecut s-a reactivat în apropierea drumului comunal 133 din Telega. Valul de pământ s-a dislocat la doar câţiva centimetri de carosabil, iar dacă alunecarea va continua drumul s-ar putea surpa.

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă din comuna Telega monitorizează cele două zone în care s-au reactivat alunecări de teren, iar autorităţile locale au anunţat Inspectoratul de Stat în Construcţii, Prefectura Prahova, Consiliul Judeţean Prahova şi  Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în legătură cu această situaţie.

Joomla SEF URLs by Artio