Două persoane au fost depistate, sâmbătă, la Ploiești și în comuna Vadu Săpat, transportând lemne pentru care nu au putut prezenta documente de proveniență. Fiecare dintre ele a fost sancționată cu câte 5.000 de lei.

 

Primul caz a fost înregistrat la Ploiești, în jurul prânzului. "Un echipaj de jandarmi a depistat o persoană de sex masculin, pe raza municipiului Ploieşti, în persoana numitului R.S., domiciliat în comună Bucov, în vârstă de 19 ani, în timp ce transporta material lemnos - lemn de foc, cu o autocamionetă, marca IVECO, neavând asupra sa documente de provenienţă, respectiv aviz de însoţire. În urma măsurătorilor a rezultat o cantitate de 1,17 m. cubi esenţă fag. Persoana în cauză  a fost sancţionată contravenţional pentru încălcarea Legii 171/2010,art 19,alin. 1,lit.B, cu amendă în valoare de 5000 lei, iar materialul lemnos  a fost confiscat şi predat reprezentatului Ocolului Silvic Ploieşti", a anunțat IJJ Prahova.

În aceeaşi zi, pe raza comunei Vadu Săpat, jandarmii au mai depistat un bărbat care nu a putut justifica de unde are lemnele pe care le transportă. "Lucrătorii jandarmi l-au depistat în flagrant, pe drumul de legătură dintre  pădurea «Valea lui Moş» şi comuna Vadu Săpat, pe numitul I.C.M., în vârstă de 25 ani din localitatea Vadu Săpat, în timp ce transporta cu un atelaj hipo, material lemnos din specia stejar, fără a deține documente de proveniență şi transport. A fost recuperată cantitatea de 1.100 metri cubi, lemn de foc, fiind predată reprezentantului Ocolului Silvic Verbila. Persoana în cauză, a fost sancționată cu amendă în valoare de 5000 lei, conform art.19 , lit. a, din legea 171/2010", au mai transmis reprezentanții IJJ Prahova.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio