Administrația Națională de meteorologie a emis, vineri dimineață, avertizare cod galben pentru 36 de județe. Alerta este valabilă până la ora 22.00.

Avertizarea cod galben valabilă pe parcursul zilei de astăzi vizează Maramureșul, vestul și nord-vestul Transilvaniei, Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, nordul Olteniei, precum și toate zonele de munte, une vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20...25 l/mp, iar pe arii restrânse 45...50 l/mp.

La nivel național, până luni dimineață, este valabilă o informare meteo de instabilitate atmosferică, fiind prognozate perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp, iar pe arii restrânse 35-40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor și seara.

Joomla SEF URLs by Artio