Trei zile de temperaturi scăzute, chiar până sub pragul de îngheț, lapoviță și ninsori! Informarea meteo emisă de Administrația Națională de Meteorologie intră în vigoare marți după-amiază.

 

Atenționarea anunță că schimbarea vremii va fi resimțită întâi în nordul și vestul țării, dar frigul, lapovița și ninsorile se vor instala, rapid, în toate regiunile.

"Vremea va deveni deosebit de rece, la început în vestul, centrul, nordul și nord-estul teritoriului, apoi în toată țara. Se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări temporare, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului se vor mai semnala și în regiunile estice, sudice și sud-vestice, amplificând senzația de rece. În sudul și centrul țării, îndeosebi în zonele deluroase, trecător, vor fi precipitații mixte.

În dimineața zilei de vineri (1 noiembrie), temperaturile minime vor fi preponderent negative cu precădere în jumătatea de nord a țării, precum și în zonele deluroase din restul teritoriului" este atenționarea emisă de Administrația Națională de Meteorologie.

Avertizarea este valabilă de marți, ora 14.00, până vineri, la ora 10.00.

Joomla SEF URLs by Artio