Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de tip cog galben valabilă joi, între orele 13.00 şi 18.00, un al doilea cod galben de joi şi până vineri la ora 23.00, precum şi o informare generală, până în noaptea de vineri spre sâmbătă. Conform primului mesaj, vântul va mai prezenta intensificări în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, cu viteze de 55...60 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, precum și pe litoral peste 70 km/h, spulberând zăpada. Va mai ninge slab în extremitatea de sud-est a țării.

 

Al doilea cod galben este valabil de joi seară şi până vineri, la ora 23.00. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vântul va avea intensificări, temporar cu viteze de peste 70 km/h, astfel ninsorile vor fi viscolite, zăpada spulberată, iar vizibilitatea se va reduce semnificativ, a anunţat ANM. Zonele afectate se mai reduc, faţă de avertizarea anterioară, însă nici de această dată nordul judeţului Prahova nu scapă de probleme.

Mai departe, meteorologii au transmis şi o informare de intensificări ale vântului şi zăpadă viscolită, anunţând rafale de până la 60 de kilometri la oră în mare parte din ţară. Astfel, până pe 8 februarie, la ora 2.00, vântul va prezenta intensificări temporare în estul și sud-estul țării, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar la munte, cu peste 60 km/h, spulberând zăpada. Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, dar pe arii mai restrânse. Se vor semnala ninsori, în general slabe cantitativ, în zonele de munte, local în nord, centru și est, iar în cursul zilei de vineri (07 februarie) și în regiunile sudice.

Până la finalul săptămânii, în cea mai mare parte a țării, vremea va fi rece, local geroasă în timpul nopților, se încheie avertizarea ANM.

Joomla SEF URLs by Artio