Reprezentanții SJU Ploiești au stabilit, printre altele, măsuri pentru limitarea accesului aparținătorilor în secțiile Spitalului Județean. Cei care vor să afle informații despre pacienții internați pot face acest lucru într-un interval bine stabilit, limitat la o oră pe zi.

 

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Ploiești a anunțat, încă de marți, noi măsuri în contextul actualizării definiției de caz pentru infecția cu noul coronavirus (COVID-19), cât și a evoluției numărului de cazuri de infecții respiratorii, inclusiv gripă (VEZI DETALII).

Astfel, au fost sistate vizitele pentru toate secțiile spitalului, iar grupul de lucru de la nivelul SJU a decis ca efectuarea consultațiilor și a controalelor să fie făcută doar în cabinetele din ambulatoriu.

De asemenea, pentru că accesul aparținătorilor în secții nu mai este permis, conducerea SJU Ploiești a stabilit un program clar după care aceștia vor primi informații referitoare la pacienții internați. Aceste detalii vor fi oferite zilnic, în intervalul 08.30 - 09.30 pentru secțiile chirurgicale și 12.00 - 13.00 pentru ATI și secțiile medicale.

La nivelul spitalului are loc efectuarea triajului epidemiologic pentru personalul medico-sanitar și auxiliar, precum și autodeclararea de către personalul medico-sanitar și auxiliar privind revenirea dintr-o zonă cu transmitere comunitară extinsă pentru COVID-19.

"Totodată, au fost verificate stocurile de dezinfectanți și de materiale de curățenie, precum și cele de echipamente de protecție pentru personalul spitalului, pentru pacienți și aparținători. Chiar dacă spitalul dispune de un număr mare de măști de unică folosință, măști cu supapă, combinezoane, halate de unică folosință, ochelari de protecție, mănuși de examinare de unică folosință, botoși de unică folosință, a fost luată măsura demarării în regim de urgență a procedurilor pentru completarea acestora cu necesarul pentru alte șase luni.O măsură similară a fost luată și pentru completarea stocurilor pentru dezinfectanți și materiale de curățenie", se mai arată într-o informare transmisă de reprezentanții CJ Prahova, instituția care administrează cea mai mare unitate sanitară din județ.

Joomla SEF URLs by Artio