Sindicaliștii de la Promedica cer echipamente de protecție și organizare, susținând că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale: „personalul medical este demoralizat și cu teamă de a acționa!”

„Când toți ceilalți pot sta acasă, personalul medical trebuie să meargă în lupta cu inamicul nevăzut, care a dat peste cap întreaga omenire. Armata în alb este cea care ne poate salva în aceste momente, numai că personalul medical este aruncat în luptă cu mâinile goale. Spitalele sunt frontul de luptă acum! Sindicatul Promedica și USMR-Alianța Medicilor trag un puternic semnal de alarmă autorităților!”, scriu într-un comunicat sindicaliștii, conform Mediafax.

„Coronavirus se plimbă acum peste tot, ne putem infecta în orice moment. Suntem prinși într-o menghină pe care dacă nu o oprim la timp ne va strivi. Este nevoie de organizarea sistemului medical și de protecția URGENTĂ cadrelor medicale! Populația trebuie să stea acasă, pentru că numai așa poate preveni infectarea.

Personalul medical nu are de ales, trebuie să își facă datoria, are însă nevoie de protecție, pentru a nu se îmbolnăvi și a rămâne să salveze vieți în continuare. În spitale sunt oameni care au nevoie de îngrijiri medicale, pacienți cu diferite comorbidități, care pot fi ținta perfectă pentru infecția cu coronavirus, oameni care trebuie protejați, alături de cei care le asigură îngrijirea medicală. Solicităm urgent măsuri de protecție pentru personalul medical care suferă de diverse comorbidități și care este expus la infecția cu coronavirus!”, adaugă sindicaliștii.

Joomla SEF URLs by Artio