În noaptea de vineri spre sâmbătă a avut loc un incident în cartierul ploieștean Bereasca, eveniment care a fost relatat de jurnaliștii Actualitatea Prahoveană citând un reclamant care s-a considerat agresat de agenții Biroului de Intervenție Rapidă II din cadrul Poliției Locale Ploiești. Omul a povestit jurnaliștilor că a fost bătut și lăsat la marginea drumului de către agenții de la Intervenție Specială.

 

Biroul de presă al Poliției Locale a reacționat de-abia după trei zile de la petrecerea incidentului, emițând un comunicat în care încearcă să explice situația. Între timp, spațiul online a fost invadat cu poze ale polițiștilor locali, amenințări și injurii la adresa acestora. APH a publicat punctul de vedere al reclamantului și acuzele aduse împotriva agenților de la Intervenții Speciale. Comunicat Poliția Locală AICI    Acuzații reclamant AICI

Am contactat agenții Biroului de Intervenție Rapidă, pentru a le cere opinia. Versiunea acestora diferă fundamental de ceea ce a declarat reclamantul. Din motive evidente, nu vom publica numele agenților care ne-au oferit un punct de vedere legat de incidentul în care au fost implicați.

APH: Reclamantul spune că l-ați bătut, cum comentați?
Agent Birou Intervenție Rapidă: Am citit tot ce a declarat reclamantul în spațiul public. Sunt neadevăruri flagrante. Din păcate, specificul meseriei noastre nu ne permite să ne apărăm în spațiul public, pe rețele de socializare, cum văd că se practică azi, ancheta își va spune cuvântul. Totuși, mi se pare incorect să fim linșați în spațiul public eu și colegii mei pentru că ne-am făcut datoria.

APH: Am ascultat povestea reclamantului, vreau să îmi spuneți și varianta dumneavoastră.
Agent Birou Intervenție Rapidă: Este simplu. Reclamantul a ieșit dintr-un autoturism, era împreună cu o persoană de sex feminin. Probabil a vrut să își cumpere ceva de la magazinul respectiv din Bereasca. Era într-o vizibilă stare de ebrietate. Era miezul nopții, din mașină urlau manelele, moment în care l-am abordat și l-am rugat să dea muzica mai încet. Era totuși miezul nopții. Ne-a răspuns: „Da, ce, bă, te deranjează?”.

I-am răspuns că nu e vorba de noi, ci de faptul că e târziu și nu e normal să deranjeze locatarii din jur. I-a spus unui coleg că nu vorbește cu el, ci cu șeful lui. „Tu știi, bă, cine sunt eu? Nu vreau să dau mai încet”. În acel moment, colegul i-a cerut să se legitimeze, conform regulamentului. „Nu vreau, bă, cine sunteți voi, vă dau afară pe toți”.

În acel moment i-am spus că nu e nici o problemă că nu vrea, însă potrivit regulamentului, îl ducem la secția de Poliție, pentru că refuză să se legitimeze. A început să ne înjure, să ne amenințe că ne leagă de mașină și ne plimbă prin oraș. L-a tras pe un coleg de uniformă, l-a împins. Atunci am procedat la imobilizarea acestuia cu cătușe, l-am urcat în mașina de serviciu și am plecat la secția de Poliție. Pe drum ne-a înjurat și ne-a amenințat.

La secția de Poliție a zis că ne dă buletinul, s-a mai calmat, moment în care polițiștii de la secție i-au adresat reproșuri legate de comportament, întrebându-l de ce nu s-a legitimat atunci când colegii noștri i-au cerut asta, pe stradă.  Noi l-am informat că îi vom da amendă pentru tulburarea liniștii publice. Nu mai spun că sigur era el la volan, fiind într-o avansată stare de ebrietate. A început iar să urle, să înjure, să ne amenințe.

Polițistul de la secție ne-a spus să îl ducem la Psihiatrie, pentru a se calma. Ajuns acolo, s-a mai calmat și ne-a zis să îl ducem înapoi acasă. I-am zis că nu suntem Taxi, însă, având având drum spre Bereasca, l-am luat, totuși, cu noi. La intersecția cu strada Praga, unde este un mic părculeț, ne-a zis să îl lăsăm aici, că îl ia băiatul lui de acolo. S-a pus pe o bordură și a început să butoneze telefonul, spunând că îl dor încheieturile. Noi i-am răspuns: Păi nu ți-am zis să nu te zbați cu cătușele la mâini? El a zis bine, după care am plecat. Ca a doua zi să vedem că apare în poze cu un ghips pe mână pus la Spitalul Județean prin nu știu ce împrejurare momentan necunoscută.

După care, am văzut că apărem în presă că l-am snopit în bătaie, ne-am văzut pozele pe rețelele de socializare, inclusiv din partea reclamantului.
Dacă în România, atunci când vezi un cetățean care tulbură ordinea publică îți faci datoria ca om al legii, și tot tu ești agresor, înseamnă că lucrurile nu sunt în regulă”, a declarat, în exclusivitate pentru Actualitatea Prahoveană, unul dintre agenții Biroului de Intervenție Rapidă din cadrul Poliției Locale Ploiești.
Așteptăm orice punct de vedere din partea părților implicate la adresa This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Joomla SEF URLs by Artio