Peste 5.000 de prahoveni se află, joi, în auto-izolare sau carantină. Pentru aproximativ 20% dintre ei, măsura a fost instituită în ultimele 24 de ore, a informat Prefectura Prahova.

 

DSP Prahova are în monitorizare, la aceste moment, 5.050 de persoane aflate în auto-izolare la domiciliu (din care 858 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore; 37 au finalizat perioada de izolare de 14 zile). În carantină instituționalizată se află, în prezent, 130 de persoane, a anunțat Prefectura Prahova, în bilanțul zilei de joi.

A crscut și numărul anchetelor derulate pentru nerespectarea restricțiilor impuse în această perioadă.

Autoritățile județene informează că, "în cursul zilei de 25 martie,  au fost controlate peste 4.400 de persoane aflate în auto-izolare și 74 de agenți economici. În urma acestor demersuri au fost întocmite trei noi dosare de cercetare penală, toate pentru încălcarea art.352 privind zădărnicirea combaterii bolilor și au fost aplicate 59 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 95.100 lei. Dintre acestea, trei au fost pentru nerespectarea măsurilor de auto-izolare/carantină, unul pentru fapte de natură, iar 55 pentru alte contravenții în context. Astfel, de la debutul epidemiei și până în prezent, lucrătorii MAI au deschis 37 de dosare de cercetare penală și au aplicat 118 sancțiuni contravenționale. Două persoane din localitatea Lipănești au fost plasate în carantină forțată din cauză că n-au respectat măsura auto-izolării și au fost depistate de către polițiști, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.2/21.03.2020", mai informează Prefectura Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio