Aproape 400 de persoane au intrat în auto-izolare, în Prahova, în ultimele 24 de ore. De asemenea, a crescut numărul celor plasați în carantină, pe fondul epidemiei de coronavirus, dar și numărul dosarelor penale deschise în județ pentru infracțiuni care au legătură cu actualul context epidemiologic.

 

Prefectura Prahova a anunțat, marți, că Direcția de Sănătate Publică monitorizează, în prezent, pe raza județului, 3.469 persoane aflate în auto-izolare la domiciliu, dintre care 381 au intrat sub această măsură în ultimele 24 de ore, în timp ce 33 au finalizat perioada de izolare. În carantină instituționalizată se află 111 persoane, cu 12 mai multe față de ieri.

Structurile Ministerului Afacerilor de Interne au derulat, încă de la debutul epidemiei, o serie de controale la persoanele aflate în auto-izolare și la diverși agenți economici în vederea verificării respectării normelor privind suspendarea activităţii de servire şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, dar și pentru depistarea altor nereguli. Așadar, până în prezent, au fost deschise 31 de dosare penale, dintre care 29 pentru încălcarea art. 352 privind zădărnicirea combaterii bolilor, unul pentru încălcarea art. 357 privind falsificarea/ substituirea de alimente sau alte produse, iar unul pentru încălcarea Legii241/2005 privind evaziunea fiscală.

Sursa citată a mai anunțat că, numai în ultimele 24 de ore, au fost verificate 3141 de persoane aflate în auto-izolare. În urma acestor controale, o persoană care nu a fost găsită la domiciliu unde ar fi trebuit să fie în auto-izolare a fost plasată în carantină forțată. Suplimentar, a fost sancționată contravențional conform prevederilor art. 8, alin. 1 din Ordonanța Militară 1/2020 (VEZI DETALII).

De asemenea, în urma acestor verificări au fost întocmite două dosare de cercetare penală, dintre care unul pentru nerespectarea măsurilor de auto-izolare/carantinare, iar altul pentru falsificarea/ substituirea de alimente sau alte produse.

La nivelul județului au fost aplicate și cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 21.500 lei. Patru dintre acestea au fost pentru nerespectarea măsurii autoizolării, iar una pentru fapte de natură economică, au mai informat reprezentanții Prefecturii Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio