Firme și persoane fizice din București și 14 județe, inclusiv Prahova, sunt vizate de perchezițiile derulate, miercuri dimineață, de polițiștii din Mureș.

Acțiunea, care se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, constă în 68 de percheziții derulate în București și în județele Mureş, Bistriţa Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui.

Descinderile au loc în cadrul investigațiilor într-un dosar de evaziune fiscală. Concret, din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 –2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real, informează Poliția Română. În plus, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale.

Prejudiciul estimat este de 1,3 milioane de lei.

15 persoane vor fi aduse la audieri.

IGPR informează că la acțiune participă și poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie aferente judeţelor menţionate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, acțiunile derulându-se cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Foto ilustrație

Joomla SEF URLs by Artio