Recompense pentru elevii care au obţinut rezultate remarcabile la olimpiadele şi concursurile şcolare din 2018! Consiliul Judeţean Prahova a derulat, astăzi, "Gala de Excelenţă a Învăţământului Prahovean", eveniment aflat la prima ediţie şi în care au fost premiaţi nu doar elevii care au ocupat locul I de-a lungul anului, ci şi profesorii care i-au pregătit.

Pe lângă tradiţionalele diplome de excelenţă, premianţii au primit câte 500 de lei, cu menţiunea că elevii, în situaţiile în care au obţinut locul I la mai multe concursuri sau mai multe discipline, au putut cumula premiile, în timp ce profesorii care i-au pregătit au obţinut aceeaşi sumă indiferent câţi elevi au avut printre premianţi. De asemenea, în cazul competiţiilor sportive, elevii şi cadrele didactice au primit câte 250 de lei pentru clasările pe locul I al podiumurilor. Premiile au fost oferite din bugetul Consiliului Judeţean, conform unei hotărâri adoptate anterior, cu unanimitate de voturi.

Prahova are cu cine să se laude în acest an. În total, au fost 687 de premianţi, dintre care 226 de cadre didactice şi, evident, 451 de elevi. Mai departe, dintre aceştia, 243 obţinuseră locul I la competiţii sportive, iar ceilalţi au fost premiaţi la istorie, limba şi literatura română, limba latină, limba greacă, limba spaniolă, limba franceză, limba spaniolă, religie, sociologie, economie, psihologie, logică, filozofie, matematică, informatică, biologie, chimie, fizică, educaţie tehnologică, servicii şi tehnologii, cei mai mulţi medaliaţi, 94 la număr, fiind la disciplina educaţie tehnologică.

"Este vorba de ambiţie, este vorba de perseverenţă, poate chiar de sacrificiu. Îmi dau seama că suma pe care o veţi primi şi diploma nu recompensează întru totul munca pe care cu toţii aţi făcut-o, alături de părinţi, care sunt sigur că au făcut foarte multe sacrificii. Noi am încercat, prin această gală, să dovedim faptul că vă suntem recunoscători pentru această muncă şi încercăm în aceeaşi măsură să arătăm că judeţul Prahova îşi stimulează viitorii premianţi", a afirmat Bogdan Toader, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

După primirea diplomelor, elevii şi cadrele didactice şi-au putut ridica şi premiile în bani, de la casieria Consiliului Judeţean, iar organizatorii au anunţat că persoanele care au fost absente astăzi mai au la dispoziţie trei zile pentru a intra în posesia premiilor. De asemenea, pentru elevii premianţi plecaţi la studii în străinătate există o procedură specială, părinţii având posibilitatea să completeze un formular tip şi să solicite virarea sumelor în contul copiilor.

Joomla SEF URLs by Artio