Temperaturile scad semnificativ, de astăzi, iar ANM a emis o avertizare cod galben de vânt, întrucât rafalele vor atinge, în următoarele ore, până la 90 km/oră. Vestea bună este că episodul de vreme rea nu va ține mult, iar a doua parte a săptămânii aduce o nouă încălzire, până peste valorile specifice perioadei.

 

ANM a anunțat că în dimineața zilei de marți (14 aprilie), în Banat și Crișana, apoi treptat și în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul Munteniei, Oltenia, iar din orele amiezii și în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...70 km/h. Vântul va avea intensificări și la munte, unde se vor semnala precipitații mixte, iar în zona înaltă vor predomina ninsorile și rafalele vor depăşi 70...90 km/h, spulberând zăpada. Se va depune strat nou de zăpadă în nordul Carpaților Orientali și, mai ales pe creste, în restul masivelor montane.

În cea mai mare parte a țării, până la ora 21.00, este valabilă o avertizare cod galben. Aceasta va rămâne în vigoare până miercuri, la ora 6.00, în Dobrogea, sudul Moldovei și în jumătatea estică a Munteniei, unde vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55...75 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, în special în zona înaltă, rafalele vor depăși 80...100 km/h, spulberând zăpada.

În regiunile vestice, nordice și centrale se vor înregistra temperaturi minime predominant negative, astfel că pe arii relativ extinse se va semnala brumă și local îngheț la sol, au mai anunțat meteorologii din cadrul ANM.

În a doua parte a săptămânii, vremea va deveni din nou frumoasă, fiind de așteptat ca termometrele să indice valori peste mediile obișnuite în această perioadă (VEZI DETALII). 

Joomla SEF URLs by Artio