Testul efectuat de Institutul "Matei Balș", în cazul asistentei de la Unitatea de Primiri Urgențe a SJU Ploiești, depistată pozitiv la testarea rapidă, a infirmat diagnosticul inițial (VEZI DETALII).

 

Rezultatul celui de-al doilea test a fost negativ, anunță observatorulph.ro. Astfel, este așteptată ce de-a treia testare, care va fi efectuată luni dimineață, iar în funcție de rezultatele acesteia și de starea pacientei vor fi dispuse măsuri, conform protocolului stabilit la nivel național.

Rezultatul pozitiv la testul rapid a declanșat o întreagă nebunie, în weekend, la SJU Ploiești, mai ales că asistentei i s-a făcut rău la serviciu, unde intrase deja în contact cu zeci de persoane (VEZI DETALII).

Toate testele efectuate la pacienți au fost negative, a anunțat, duminică, DSP Prahova. În cazul acestora, continuă supravegherea epidemiologică.

În ceea ce privește angajații spitalului, DSP a informat ca toți să fie izolați într-un centru de carantină.

Potrivit rezultatelor prezentate de DSP Prahova duminică, la testele prelucrate până la acel moment,  un singur rezultat a fost pozitiv, în cazul unui registrator angajat al UPU, care a fost internat la Boli Infecțioase. Alte trei probe au fost neconcludente și vor fi repetate. De asemenea, încă 44 de persoane, ale căror teste au fost negative, vor rămâne izolate, sub supraveghere, și vor fi, de asemenea, retestate.

"Măsurile de menținere a izolării, respectiv de reîntoarcere în activitate vor fi luate de Direcția de Sănătate Publică în conformitate cu metodologia de supraveghere a Covid elaborată de INSP în funcție de semnele clinice și de rezultatele testărilor RT-PCR ce se vor repeta în intervalul de timp specificat de susnumita metodologie", precizează comunicatul DSP Prahova.

Joomla SEF URLs by Artio