hoti_conducteTrei bărbaţi din comuna Gura Vitioarei au fost prinşi de jandarmi în timp ce vindeau la un centru de colectare a fierului vechi 45 de metri de conductă de transport produse petroliere care aparţine societăţii Conpet.

Totul s-a petrecut ieri după amiază, când jandarmii de la Gruparea Mobilă„Matei Basarab” au observat cum trei bărbaţi descarcă dintr-o căruţă bucăţi de conductă pe care le duc într-un centru de colectare a fierului vechi din localitatea  Coada Malului. După ce vânzătorii de fier vechi au valorificat conducta, jandarmii i-au oprit.

În urma verificărilor, oamenii legii au stabilit că, în urmă cu trei zile, cei trei au decopertat conducta magistrală care tranzitează localitatea prahoveană Măgureni şi care se află în conservare, au tăiat-o în unsprezece bucăţi a câte 4,2 metri fiecare, pe care le-au vândut ca fier vechi contra sumei de o mie de lei.

hoti_conducte_1Prejudiciul a fost recuperat, iar suma de o mie de lei, bani primiţi de cei trei de la centrul de colectare a fierului vechi a fost predată Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova, până la finalizarea cercetărilor. Cei trei bărbaţi sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Joomla SEF URLs by Artio