După confirmarea oficială a primului focar de pestă porcină din judeţ, conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Prahova anunţă că urmează să primească mai multe teste pentru depistarea rapidă a virusului, considerate extrem de utile în contextul în care, conform avertismentului autorităţilor, "succesul pentru combaterea bolii ţine de viteza de intervenţie şi fiecare zi e importantă".

 

Şeful DSVSA Prahova, Mihai Terecoasă, a explicat, în timpul unei conferinţe de presă organizate miercuri, că în momentul de faţă probele prelevate sunt trimise la Bucureşti, unde este singurul laborator specializat. Pe lângă timpul pierdut la transport, se mai aşteaptă mult şi din cauza aglomeraţiei, analizele fiind făcute în ordinea primirii. Astfel, rezultatele sosesc în trei-patru zile, poate şi mai mult, în timp ce noile teste solicitate de DSV ar putea oferi rezultate în şase ore.

"Singurul laborator de referinţă este la Bucureşti, unde ajung probe din toată ţara. O să primim vineri kit-uri pentru 2.000 de capete de porcine, pentru a testa prezenţa virusului pestei porcine, aceasta oferind un rezultat mult mai rapid, în 6 ore", a explicat Mihai Terecoasă.

Joomla SEF URLs by Artio