Autorităţile ploieştene au aprobat, zilele trecute, un set de măsuri privind modul în care se vor face aprovizionarea şi monitorizarea persoanelor care se vor afla în izolare la domiciliu sau eventual în carantinăpentru coronavirus. În varianta de pornire, Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare şi Poliţia Locală Ploieşti vor fi mobilizate în cazul apariţiei unor suspiciuni sau cazuri de îmbolnăvire, însă la nevoie autorităţile iau în calcul să apeleze şi la Poliţie sau Jandarmerie, pentru menţinerea ordinii publice.

 

Hotărârea a fost adoptată de Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă şi prevede responsabilităţile pe care le vor avea instituţiile sau structurile din subordinea administraţiei ploieştene. Astfel, conform articolului 1, care încorporează recomandările trasate la nivel naţional, persoanele aflate în izolare la domiciliu trebuie să apeleze la rude sau prieteni pentru aprovizionarea cu alimente şi alte materiale necesare. În cazul în care nu are cine să îi ajute pe aceşti oameni, ei vor primi sprijin de la ASSC Ploieşti, conform deciziei comitetului.

"Supravegherea persoanelor autoizolate voluntar la domiciliupe teritoriul municipiului Ploieşti va fi asigurată de Poliţia Locală. În caz de nevoie, se va solicita sprijinul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, pentru menţinerea ordinii publice, şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, pentru asigurarea şi restabilirea ordinii publice", se mai arată în decizia CLSU.

"În spaţiile de carantină identificate în municipiul Ploieşti de către DSP Prahova, ASSC va asigura apa, hrana şi produsele de igienă specifice. Sumele aferente pentru cheltuielile necesare aplicării măsurilor stabilite vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Ploieşti şi vor fi puse la dispoziţia ASSC", au mai decis autorităţile.

Joomla SEF URLs by Artio