Cel puțin trei localități din Prahova au fost afectate, sâmbătă dimineață, de avariile apărute la rețeaua electrică, din cauza condițiilor meteo.

 

Societatea de Distribuție a Energiei Electrice a anunțat, sâmbătă, avarii apărute în trei localități din Prahova, menționând că, de dimineață, nu beneficiai de alimentare cu curent electric localitățile Sălciile, Ciorani și Drăgănești.

Sucursala Ploiești intervine cu patru echipaje, pentru remedierea avariilor.

Ulterior, la Tătaru au fost raportate probleme după ce mai mulți copaci s-au aplecat, din cauza încărcării cu gheață, peste firele de energie electrică. În zonă intervin, pentru degajare, echipaje ale ISU Prahova.

Update ora 15.00 - Prefectura Prahova a anunțat că sunt probleme la Fulga, Boldești Grădiștea, Ciorani, Sălciile, Tătaru și Pietricica. La ora 13.00, 9. 067 de abonați erau afectați de avariile apărute la rețeaua din județ, dar numărul lor scpzuse sub 8.000, două ore mai târziu.

Avariile au apărut ca urmare a depunerilor de gheață pe cabluri, pe stâlpi sau pe copacii doborâți sub greutate, care au agățat,  în cădere, firele de electricitate.

Update ora 15.30 - "Pentru asigurarea necesităților populației din zonele afecatate, ISU Prahova asigura alimentarea în localitatea Boldeşti Grădiştea cu un container de mare capacitate generator de curent electric (de iluminat tip IV). Generatorul are o capaciate de 450 kVA și permite aprovizionarea temporară a unor localităţi cu energie electrică în cazul în care reţeaua publică cedează din cauza vremii neprielnice", a anunțat ISU Prahova.

Update ora 16.50 - Containerul asigurat de ISU Prahova alimentează cu energie elctrică 200 de gospodării din satul Boldești al comunei Boldești Grădiștea.

Foto: SDEE Muntenia Nord

Joomla SEF URLs by Artio