Administraţia Naţională de Meteorologie e emis o informare meteo valabilă de duminică de la prânz şi până marţi dimineaţă, anunţând scăderi semnificative ale temperaturilor. Potrivit meteorologilor, sunt aşteptate ninsori la munte, dar şi precipitații mixte în zonele subcarpatice.

 

În intervalul 06 octombrie, ora 12:00 – 8 octombrie ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece și se vor semnala precipitații în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpații Orientali și Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada. În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova și Transilvania, precipitațiile vor fi mixte, a anunţat ANM duminică. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul zilei de marți (8 octombrie), precum și în noaptea de marți spre miercuri (8/9 octombrie).

Şi în Bucureşti, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă din an, cu maxime de 13...15 grade și minime de 4...6 grade. Până marţi, cerul va fi temporar noros și vor fi intervale cu ploaie slabă mai ales pe parcursul zilei de duminică, 6 octombrie. Vântul va sufla slab și moderat, trecător cu intensificări de 35...40 km/h, informează România TV.

Tot duminică, ANM a emis cod galben de vreme severă pentru judeţele Olt, Dolj şi parţial Mehedinţi, anunţând intensificări ale vântului care local vor atinge şi depăşi uşor la rafală viteze de 55-65 km/h.

Joomla SEF URLs by Artio