Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă că următoarele zile vor fi caracterizate de furtuni, descărcări electrice şi pe alocuri căderi de grindină. Pentru partea de est a ţării a fost emis un cod galben, valabil până joi noapte. Sub cod galben se va afla şi zona de munte a judeţului Prahova.

 

COD GALBEN: Interval de valabilitate: 30 aprilie, ora 13 – 30 aprilie, ora 21; Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.
În Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în estul si sudul Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, de 60...70 km/h, vijelii, frecvente descărcări electrice, căderi de grindină, averse ce vor avea și caracter torențial, a anunţat ANM. Astfel de fenomene se vor semnala și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse.

Separat, ANM a transmis şi o avertizarea valabilă în perioada 1 - 4 mai, pentru întreaga ţară: "Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp".

Joomla SEF URLs by Artio