Se strică vremea începând din această noapte, în mai multe zone din ţară. Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări de tip cod galben, care se succed şi care vor fi valabile până vineri la ora 10.00. În această perioadă, meteorologii se aşteaptă la precipitaţii abundente, local cu până la 70 de litri pe metru pătrat. Prahova intră sub cod galben din această seară.

 

Prima avertizare vizează sudul Banatului, Oltenia, local Muntenia, sudul Moldovei și al Transilvaniei. În aceste zone, începând de astăzi de la ora 20.00 şi până joi la 10.00, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp, a anunţat ANM.

De joi intră în vigoare al doilea cod galben. Nu se schimbă prea mult fenomenele meteo anunţate, doar zona, frontul atmosferic mutându-se spre nord-estul ţării. Prahova, la fel ca judeţele Argeş, Dâmboviţa, Buzău, Covasna, Vrancea, Braşov şi zonele înalte din Sibiu şi Vâlcea, nu scapă de vijelii. În intervalul 08 octombrie, ora 10:00 - 09 octombrie, ora 10:00, în Moldova, local în Muntenia, Carpații Meridionali și sud-estul Transilvaniei, vor fi ploi ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova și la munte, 50...70 l/mp, au mai avertizat meteorologii.

Joomla SEF URLs by Artio