După ce am relatat în detaliu cazul bărbatului snopit în bătaie de mai mulți agenți ai Poliției Locale Ploiești, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după două zile instituția afalată sub coordanarea Primăriei Ploiești a trimis un drept la replică, pe care îl publicăm integra.:

”Pentru o corectă informare a cetățenilor, Poliția Locală Ploiești transmite următorul punct de vedere cu privire la incidentul ce a avut loc în noaptea de 2/3 noiembrie 2018, în care au fost implicați polițiști locali din cadrul Biroului Intervenție Rapidă II.

Astfel, potrivit raportului întocmit de polițiștii locali, în timpul activităților specifice de patrulare desfășurate în data de 2 spre 3 noiembrie 2018, orele 00:10, aceștia au observat în Cartierul Bereasca, în zona magazinului non-stop de la intersecția străzilor Ștrandului cu Dumbravei, un autoturism staționat, din care se auzea muzică la intensitate foarte mare.  Din acel autovehicul au coborât două persoane, una de sex feminin, cealaltă de sex masculin, care s-au îndreptat către intrarea în magazin.

Polițiștii locali i-au atenționat cu privire la deranjarea liniștii publice, moment în care bărbatul, aflat în vădită stare de ebrietate, le-a adresat injurii și amenințări. De asemenea, la solicitarea polițiștilor locali de a se legitima, acesta a refuzat și a devenit agresiv fizic, îmbrâncind pe unul dintre agenți.

S-a procedat la imobilizarea și încătușarea persoanei în cauză, după ce, în prealabil a fost somată să se calmeze și să coopereze, aceasta continuând să manifeste același comportament agresiv.

În momentul în care polițiștii locali au încercat să îl conducă spre autospeciala din dotare, cu scopul de a se deplasa la Secția 1 Poliție în vederea identificării și sancționării, bărbatul s-a opus categoric și a refuzat să se deplaseze, fiind necesară conducerea forțată, fără a se folosi alte mijloace din dotare.

După efectuarea controlului corporal sumar, a fost urcat în autospecială, iar în timpul deplasării către secția de poliție, acesta a continuat să aducă amenințări și să se manifeste agresiv față de polițiștii locali, provocându-și singur anumite leziuni.

Ajunși în fața Secției 1 de Poliție, bărbatul și-a declinat identitatea – numitul I.N., domiciliat în Ploiești, născut în anul 1974 – continuând adresarea de injurii, amenințări și manifestarea comportamentului agresiv față de agenți.

În cauză a fost aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor art. 2, pct. 31 din Legea nr. 61/1991 (republicată), privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În scopul unei bune și corecte informări a opiniei publice, instituția noastră va transmite către mijloacele de comunicare în masă rezultatul cercetărilor efectuate în această cauză.”

Joomla SEF URLs by Artio