Situaţia îmbolnăvirilor de coronavirus atinge un nou prag critic. Duminică au fost anunţate primele două decese din România, în timp ce alţi trei pacienţi sunt internaţi în stare gravă la terapie intensivă, iar în ultimele 24 de ore a fost înregistrat un nou record de cazuri confirmate.

 

Dupăce anunţase primul deces cauzat de coronavirusul COVID-19 pe teritoriul României, Grupul de Comunicare Strategică din subordinea M.A.I. a confirmat, tot duminică, şi decesul cu numărul doi, la o persoană de 74 de ani care avea şi alte probleme medicale. Cel mai recent bilanţ, prezentat pe 22 martie la ora 13.00, aduce alte două veşti proaste, la terapie intensivă sunt internaţi 14 români, dintre care trei în stare gravă, în timp ce numărul îmbolnăvirilor tocmai a crescut cu 66 de la ultima raportare, cea mai mare creştere într-un interval de 24 de ore înregistrată pe teritoriul ţării de la declanşarea crizei, ducând numărul total de cazuri confirmate la 433. Pentru cine încearcă să vadă jumătatea plină a paharului, au fost înregistrate 66 de cazuri noi, însă în acelaşi interval alte 64 de persoane au fost declarate vindecate de coronavirus.

Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă, a transmis Grupul pentru COmunicare Strategică.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași). Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Update - "În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).
Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași.
Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala).
În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată", a anunțat, duminică seară, Grupul de Comunicare Strategică.

Joomla SEF URLs by Artio