Consiliul Judeţean Prahova urmează să acorde în acest an şcolar burse sociale, pentru circa 100 de elevi înscrişi în şcolile speciale din subordinea instituţiei.

 

Măsura a fost aprobată, luni, în şedinţa CJ Prahova. Conform proiectului votat de consilieri, bursa va avea o valoare de 60 de lei pe lună şi va fi acordată pe baza unor criterii prevăzute de legislaţia naţională şi aplicate de fiecare unitate de învăţământ în parte, în special pentru copiii care provin din familii cu mari probleme sau care sunt nevoiţi să facă naveta. Hotărârea mai prevede că maxim 15% dintre elevii înscrişi vor putea obţine aceste burse sociale. Asta înseamnă 108 copii, dintr-un total de peste 700 aflaţi în evidenţele celor şase şcoli speciale din Prahova.

"Potrivit prevederilor art. 4 din Ordinul Ministerului Educației Cercetării, nr. 5576/2011 privind aprobarea criteriilor generale de acordare a burselor elevilor din învățământul preuniversitar de stat, cu modificările și completările ulterioare, bursele de ajutor social se acordă elevilor înscriși la cursurile cu frecvență din învățământul preuniversitar de stat, ce se încadrează în următoarele categorii: orfani sau bolnavi cu diagnostic expres menționate; elevi din mediul rural navetiști, elevi proveniți din familii cu situație materială precară. Criteriile specifice de acordare se stabilesc la nivelul unităților de școlare cu personalitate juridică, în Consiliile de Adminitrație. În subordinea Consiliului Județean Prahova își desfășoară activitatea șase școli speciale cu un număr de 726 elevi", a menţionat preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre.

Joomla SEF URLs by Artio