Cu aproximativ 1.500 de locuri pentru bolnavii Covid, dar și cu o rată de infectare care tinde spre 3 la mie, Bucureștiul a intrat în criză de locuri pentru pacienții testați pozitiv și caută soluții. O situație similară se înregistrează și în Prahova.

 

Conducerea Direcției de Sănătate Publică a trimis tuturor spitalelor din Capitală o notă în care le solicită să se pregătească pentru a primi pacienți infectați cu noul coronavirus, anunță HotNews. "Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în nota prezentată de HotNews.

Numai ieri, Capitala a anunțat că a confirmat aproape 700 de cazuri noi, în 24 de ore.

Situația nu este singulară. Cu o astfel de criză s-ar putea confrunta, în câteva zile, și Prahova. Aici, rata de infectare a trecut de 1,5 la mie, marți, și de mai bine de o săptămână sunt confirmate între 100 și 200 de cazuri noi, la fiecare 24 de ore. Din cele 378 de locuri pentru pacienții Covid, ieri mai erau libere doar 20, niciunul dintre ele la Terapie Intensivă.

Sursa foto: hotnews.ro

Joomla SEF URLs by Artio