simulare-bacMinisterul Educaţiei organizează și în acest an, simulări ale examenelor naţionale. Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2015 a fost stabilit, iar elevii vor fi testați în prima perioadă a celui de-al doilea semestru din acest an.

Ministerul Educaţiei a stabilit ca simulările examenelor naţionale din anul şcolar 2014-2015 să se desfăşoare în zilele de 23, 24 şi 25 februarie (Evaluarea Naţională pentru elevii clasei a VIII-a), respectiv 2, 3, 4 şi 6 martie (Bacalaureat - pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a).

Disciplinele la care se organizează simularea Evaluării Naţionale pentru elevii clasei a VIII-a, în anul şcolar 2014 - 2015, sunt:
- Limba şi literatura română (23 februarie),
- Matematică (24 februarie)
- Limba şi literatura maternă - pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă (25 februarie).
- Afişarea rezultatelor este programată pentru data de 6 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului de Bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a şi a XII-a din anul şcolar 2014-2015 are următorul calendar:
- Limba şi literatura română (2 martie),
- Limba şi literatura maternă (3 martie),
- Proba obligatorie a profilului (4 martie)
- Proba la alegere a profilului şi specializării (6 martie) - doar pentru elevii claselor a XII-a.
- Afişarea rezultatelor va avea loc pe data de 12 martie.

În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

DESCARCĂ DE AICI Ordinul MEN și CALENDARUL SIMULĂRILOR

 

Mai multe AICI

 

Joomla SEF URLs by Artio