Cămătari din Ploiești, în vizorul polițiștilor de la Investigații Criminale. Gruparea ar fi făcut zeci de victime

Written by Ioana POPA Category: Actual Created: Tuesday, 17 April 2018 10:14

perchezitii camatarieÎn jur de 30 de persoane ar fi căzut victime unui grup de cămătari din Ploiești. Gruparea a fost vizată, luni, de perchezițiile efectuate de polițiști la mai multe adrese din municipiu.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Ploiești, cu suportul tehnic al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și cu sprijinul jandarmilor, au descins, luni, la trei adrese din Ploiești, în cadrul unor percheziții care au vizat mai multe persoane bănuite că, în perioada 2017-2018, ar fi acordat împrumuturi cu dobândă, amenințându-și apoi "clienții" să le restituie banii. La cele trei adrese oamenii legii au găsit bani, dar și "mijloacele de constrângere" care ar fi fost folosite de suspecți. "Cei vizați în cauză ar fi împrumutat sume de bani, cuprinse între 100 - 3.000 de euro, unor persoane din județ. Pentru recuperarea acestora, bănuiții solicitau dobânzi și, în unele situații, făceau uz de amenințări cu acte de violență. Până la acest moment, au fost identificate aproximativ 30 de persoane vătămate", a anunțat IJP Prahova, precizând că, de la locațiile vizate, polițiștii au ridicat sume de bani (3.000 de euro), telefoane, înscrisuri, precum și diverse arme albe (săbii și boxuri).

15 persoane au fost conduse la audieri.

Polițiștii continuă cercetările în acest dosar, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de camătă.

Foto arhivă

Contact

Pentru sesizări și ponturi, scrie-ne la adresa: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., pe pagina de FACEBOOK a publicației, TWITTER sau GOOGLE PLUS.