Un ordin publicat deja în Monitorul Oficial  îi împiedică, începând din 2020, pe absolvenții cu medii sub 5.00 la Evaluarea Națională să mai participe la admiterea la liceu.

 

Ordinul publicat joi se referă la calendarul și metodologia admiterii în învățământul liceal de stat în anul școlar 2020 - 2021 și prevede, printre altele, că la acest proces pot participa numai cei care obțin măcar media 5.00 la Evaluarea Națională. Potrivit aceluiași document, publicat de HotNews, pentru elevii de clasa a VIII-a devine obligatoriu învățământul profesional, acesta urmând să fie alternativa în cazul absolvenților cu medii foarte mici.

În acest an, peste 26.000 de absolvenți de clasa a VIII-a au intrat la liceu cu media de admitere sub 5.

Anul acesta, în Prahova, 23 de candidați din județ au avut, la Evaluarea Națională, medii cuprinse între 1 și 1,99. Cât despre admitere, la 11 specializări de liceu din Prahova au fost admiși candidați cu medii sub 4,00.

Ordinul citat de HotNews mai arată că media de admitere la liceu se calculează la fel ca până acum: se ia în calcul media de la Evaluarea Națională 2020 (care are o pondere de 80% în media de admitere la liceu) și media generală de absolvire a claselor V-VIII (care are o pondere de 20%).

 

Joomla SEF URLs by Artio