Prahova ar putea stabili, astăzi, un nou record zilnic de cazuri confirmate cu Covid-19, iar situația devine alarmantă în contextul în care vorbim, deja, despre tot mai mulți pacienți infectați angajați în instituții publice sau societăți cu număr mare de salariați.

 

După cele două cazuri confirmate în rândul angajaților Exploatare Sistem Zonal Prahova (VEZI DETALII), în ultimele 24 de ore au fost testați și alți pacienți, din societăți cu personal numeros sau din cadrul unor instituții publice.

Cea mai recentă anchetă epidemiologică a fost declanșată, vineri dimineață, la Curtea de Apel Ploiești, unde o grefieră a fost testată pozitiv. Din informațiile pe care le avem, în ultima săptămână, aceasta ar fi acuzat diferite simptome, inclusiv febră.

Anterior, potrivit surselor noastre, alte două cazuri au fost confirmate la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Prahova. Unul dintre pacienți ar fi chiar directorul instituției.

De asemenea, au fost testați pozitiv un angajat al Bergenbier (VEZI DETALII), altul de la depozitul Kaufland de lângă Ploiești și o a treia persoană, la o croitorie din Păuleștii Noi.

Numărul de cazuri a crescut rapid în Prahova începând de vinerea trecută. Dacă acum o săptămână județul înregistra un total de 133 de pacienți testați pozitiv, de la începutul pandemiei, până ieri fuseseră confirmate încă 55 de cazuri noi, iar astăzi este foarte probabil ca județul să atingă pragul de 200.  

Vorbim, până acum, inclusiv de un focar în cadrul ISU Prahova, depistat la finalul săptămânii trecute, și altul la casieria Electrica, apărut luna trecută.

Joomla SEF URLs by Artio